Esityksen politiikka

Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran 25. verkkokirjana ja kirja kerrallaan painettuna ilmestyvä teos on Anna Rajavuoren väitöskirja  Esityksen politiikka. Sosialistinen agitaatio keskisuomalaisella maaseudulla 1906–1908. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Helsinki 2017, 341 s.

Anna Rajavuori, Esityksen politiikka. Sosialistinen agitaatio keskisuomalaisella maaseudulla 1906–1908. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Helsinki 2017, 341 s.

Kirja käsittelee Suomen Sosialidemokraattisen puolueen 1900-luvun alun suullista agitaatiotoimintaa uudesta ja tuoreesta näkökulmasta: esitystutkimuksen kautta. Taustalla on ajatus siitä, että aikaisempi sosialistisen agitaation tutkimus ei ole tavoittanut ilmiön kaikkia puolia.

Tutkimus tarjoaa uusia näkökulmia poliittiseen toimintaan ja poliittisen identiteetin muotoutumiseen maaseutu-ympäristössä. Teksti on elävää ja miellyttävää lukea, ja sen teoreettiset ainekset avautuvat hyvin erityisesti sen vuoksi, että ne kiinnittyvät suoraan analyysiin eivätkä jää päälle liimatuksi oppineisuuden osoitukseksi. Lukija todella tuntee matkaavansa agitaattorien mukana maaseudulla ja osallistuvansa tiheätunnelmaisiin agitaatiotilaisuuksiin 1900-luvun alussa.

Rajavuoren tutkimus on erittäin korkeatasoinen ja tärkeä kontribuutio suomalaisen työväenliikkeen historian tutkimukseen; sillä on vahvan esitysteoreettisen otteensa ansiosta myös huomattavaa kansainvälistä relevanssia. Tutkimuksen tieteelliset tulokset ovat merkittäviä ja sen metodiset ratkaisut innovatiivisia: esitysteoreettinen näkökulma osoittaa Rajavuoren käsittelyssä voimansa.

Kirja on saatavissa sekä verkkoversiona että painettuna kirjana:

1. Voit myös ladata itsellesi ilmaisen PDF-version. (Helda, Helsingin yliopiston digitaalinen arkisto)

2. Painettua kirjaa myyvät hyvinvarustetut kirjakaupat,  esim  Tiedekirjan verkkokirjakauppa tai Snellmaninkatu 13 myymälä. Ovh 25,00 €.

3. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran jäsenet voivat tilata painetun kirjan (20,00 €) suoraan seuralta: Raimo Parikka c/o Kansan Arkisto, Vetehisenkuja 1 00530 Helsinki  (raimoparikka (at) gmail.com) tai maksamalla 20,00 € seuran tilille FI83 8000 1000 4650 30.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments are closed.