Kulkijapoika on nähnyt sen – Kirjoituksia nykyhistoriasta

Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran 11. verkkokirjana ja kirja kerrallaan painettuna kirjana ilmestyvä teos on Kimmo Rentolan ja Tauno Saarelan toimittama teos Kulkijapoika on nähnyt sen  – Kirjoituksia nykyhistoriasta:

Kulkijapoika on nähnyt sen  – Kirjoituksia nykyhistoriasta, toimittaneet Kimmo Rentola & Tauno Saarela. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Helsinki 2014, 256 s.

Sosiaalidemokratia Suomessa – mitä se on ollut?
Kannattiko työläisperheen investoida tytön tai pojan koulutukseen?
Miten isänmaan historia järjestettiin oppikirjoissa vuoden 1918 jälkeen?
Oliko yhteiskuntajärjestelmä Suomessa uhattuna 70-luvulla?
Miksi Saksa on Suomelle sellainen kohtalon kysymys?
Miten historian näkee sarjakuvien Corto Maltese?
Sopiiko jazz työväenliikkeeseen?
Historiaa vai kirjallisuutta?

Tällaisiin ja moniin muihin kysymyksiin haetaan vastauksia tämän kirjan artikkeleissa, jotka liittyvät Suomeen ja maailmaan, kylmään sotaan, sosiaalidemokratiaan, politiikan ja kulttuurin vuorovaikutukseen. Aiheiden lisäksi kirjoituksia yhdistää historiantutkija Mikko Majander, jonka teemoja lähestytään eri näkökulmista.

Katso sisällysluettelo ja Kimmo Rentolan kirjoitus Historiantutkija Mikko Majander.

*****

Kirja on saatavissa sekä verkkoversiona että painettuna kirjana:

1. Verkossa se on julkaistu YUDU-palvelussa. Klikkaa tästä (tulossa) niin pääset lukemaan kirjaa. Sivun vaihtaminen tapahtuu sivun alareunan “hiirenkorvaa” klikkaamalla.

2. Voit myös ladata itsellesi pdf-version.

3. Painettua kirjaa myyvät hyvinvarustetut kirjakaupat,  esim  Tiedekirjan verkkokirjakauppa tai Snellmaninkatu 13 myymälä. Ovh 25,00 €.

4. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran jäsenet voivat tilata painetun kirjan (20,00 €) suoraan seuralta: Raimo Parikka c/o Kansan Arkisto, Vetehisenkuja 1 00530 Helsinki  (raimoparikka (at) gmail.com) tai maksamalla 20,00 € seuran tilille FI83 8000 1000 4650 30.

Save

Comments are closed.