Jukka Tainio: Tienhaarasta vasempaan

Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura on  julkaissut uuden, viidennen verkkokirjana ja kirja kerrallaan painettuna kirjana saatavissa olevan teoksen:

 

Jukka Tainio: Tienhaarasta vasempaan. Siperiaan kauppa-asiamieheksi ja Neuvosto-Karjalaan. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Helsinki 2012, 196 s.

Tästä kirjasta saisi käsikirjoituksen seikkailuelokuvaan. Sen tapahtumat ulottuvat Venäjän-Japanin sodasta osuuskauppaliikkeen jakaantumisen ja punaisen vallankumokuksen kautta Siperiaan, missä viljakaupassa liikutellaan miljoonasummia.
Siperiassa alkaa sisällissota, jonka kulkuun lisävaikutuksen antaa Trans-Siberian radan vallannut tsekkilegioona. Välillä keskeiset henkilöt pidätetään ja vapautetaan. Edelleen matkataan Karjalan työkansan kommuuniin ja osallistutaan Neuvosto-Karjalan rakentamiseen. Samalla eletään omaa elämää, osallistutaan, löydetään oma työ ja kirjoitetaan.
Työväenhistoriallista sukututkimusta parhaimmillaan.

Teos on saatavissa sekä verkkoversiona että painettuna kirjana:

1. Verkossa se on julkaistu YUDU-palvelussa. Klikkaa tästä niin pääset lukemaan kirjaa. Sivun vaihtaminen tapahtuu sivun alareunan “hiirenkorvaa” klikkaamalla.

2. Voit myös ladata (uusi linkki tulossa syyskuussa 2017) itsellesi pdf-version.

3. Painettua kirjaa  saa tällä hetkellä vain suoraan seuralta: Raimo Parikka c/o Kansan Arkisto, Vetehisenkuja 1 00530 Helsinki  (raimoparikka (at) gmail.com) tai maksamalla 20,00 € seuran tilille FI83 8000 1000 4650 30.

 

Save

Save

Save

Comments are closed.