Kai Hirvasnoro: Päätalon matkassa

Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura on  julkaissut kuudennnen verkkokirjana ja kirja kerrallaan painettuna kirjana saatavissa olevan teoksen:

Tämä kirja on syntynyt intohimosta kirjailija Kalle Päätalon tuotantoon. Päätalon matkassa oli aluksi toimittaja Kai Hirvasnoron syksystä 2012 kevääseen 2013 internetissä pitämä lukupäiväkirja 26-osaisesta Iijoki-sarjasta. Sen ympärille muodostui Päätaloharrastajien yhteisö, satoja näkökulmia yhteen koonnut verkkolukupiiri.

Päiväkirja ja sen kommentit johdattavat lukijan painosten kuninkaan ainutlaatuiseen kirjasarjaan ja maailmaan. Mukana on kirjailijamestarin tunteneiden ja muiden Päätalo-tietäjien havaintoja, joista ei ole aiemmin kerrottu julkisuudessa.

Päätalon Iijoki-sarjan viimeinen romaani ilmestyi vuonna 1998. Blogin suosio osoitti, että kirjailijan sana puhuttelee ja herättää kiihkeitä tunteita myös 2000-luvun lukijoissa. Lukijakommentit todistavat Kallen olleen eräänlainen kansakunnan terapeutti.

 

Kirja on saatavissa sekä verkkoversiona että painettuna kirjana:

1. Verkossa se on julkaistu YUDU-palvelussa. Klikkaa tästä niin pääset lukemaan kirjaa. Sivun vaihtaminen tapahtuu sivun alareunan “hiirenkorvaa” klikkaamalla.

2. Voit myös ladata itsellesi pdf-version.

3. Painettua kirjaa myyvät hyvinvarustetut kirjakaupat. Suosittelemme esim  Tiedekirjan verkkokirjakauppaa. Ovh 28,00 €.

4. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran jäsenet voivat tilata painetun kirjan (20,00 €) suoraan seuralta: Raimo Parikka c/o Kansan Arkisto, Vetehisenkuja 1 00530 Helsinki  (raimoparikka (at) gmail.com) tai maksamalla 20,00 € seuran tilille FI83 8000 1000 4650 30.

Työväenliikkeen kirjaston kirjakahvila 18.9.2013. Toimittaja Kai Hirvasnoro esittelee lukupäiväkirjansa, joka kertoo Kalle Päätalon Iijoki-sarjasta.

 

Päätalo kiinnostaa

Näyttää melkein siltä kuin Kai Hirvasnoron blogi/kirja olisi synnyttänyt uuden Päätalo-buumin tai olisi ainakin osasyyllinen:

– Sinisen linnan kirjasto: Iijoki-kuume nousee

– Kirjava kammari: Iijoki-kimppaluku

– P.S. Rakastan kirjoja: Kalle Päätalo: Ihmisiä telineillä

Päätalolta Päätalolle Vaarin jalanjäljillä. Kallen vanhin lapsenlapsi lukee ja komentoi Iijoki-sarjaa.

Syytön asiaan ei liene myöskään Ritva Ylönen ja väitöskirjansa, Tervaksinen toteemi. Kalle Päätalon Iijoki-sarjan vastaanotto ja vaikutus, joka on saatavissa sekä verkkoversiona (ladattava pdf) että kirjana.

… Kemppistäkin

Blogimestari Jukka Kemppinen tunnustaa lukevansa Päätaloa ja tekstistä myös suuresti nauttivansa. Kemppinen kirjoittaa Vikke Nilon tarinasta eilisessä (23.1) blogissaan:

”Teos on todellisuudessa Suomen kirjallisuudessa oikeastaan ainutlaatuinen. Se olisi kirjallisuuden harrastajien lisäksi historiantutkijoiden, psykologien ja psykiatrien luettava ensi tilassa.” Lue lisää

Save

Comments are closed.